کد خبر: ۱۸۲۹۳
تاریخ انتشار: ۳۰ تير ۱۳۹۷ - ۱۰:۳۸

خودرو قربانی جنگ تجاری ترامپ و اتحادیه اروپا

دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا، اتحادیه اروپا را به شدیدترین اقدامات تلافی‌جویانه در زمینه تعرفه واردات خودرو تهدید کرده است.
به گزارش خودروکار، این تهدیدات در حالی علنی شده‌اند که خودروسازان بزرگ در سراسر جهان تمام توان خود را برای جلوگیری از اعمال تعرفه‌های واردات خودرو به کار می‌بندند. حتی سیاست‌مداران جناح جمهوری‌خواه در آمریکا نیز می‌کوشند از اعمال چنین تعرفه‌هایی جلوگیری کنند. به گزارش گروه «اقتصاد بین‌الملل» روزنامه «دنیای‌اقتصاد» ترامپ هفته گذشته تهدید کرد مناقشات تجاری با اتحادیه اروپا را به سطح تازه‌ای ارتقا خواهد داد، مگر آنکه سران این اتحادیه حاضر شوند امتیازات قابل‌توجهی به آمریکا اعطا کنند.

ترامپ طی جلسه کابینه تاکید کرد ژان کلود یانکر، رئیس کمیسیون اروپا باید پیشنهاد تجاری قابل‌توجهی در زمینه کاهش تعرفه واردات خودرو به آمریکا عرضه کند، در غیر این صورت آمریکا ناگزیر خواهد شد محدودیت‌های تجاری جدید برای اروپا وضع کند. ترامپ گفت: «من به آنها اعلام کردم باید پیشنهاد عادلانه‌ای مطرح کنند، وگرنه اقدامات تلافی‌جویانه بسیار سختی در انتظار آنهاست. ما به چنین اقداماتی تمایل نداریم، اما قدرت ما زیاد است. این موضوع در مورد خودرو هم صادق است چون خودرو موضوع مهمی است. می‌دانید که ما درباره خودرو و تعرفه واردات خودرو حرف می‌زنیم» مرکز تحقیقات خودروی آمریکا تحلیلی ۲۰ صفحه‌ای درخصوص پیامدهای اعمال تعرفه ۲۵ درصدی بر واردات خودرو منتشر کرده است. این پژوهش نشان می‌دهد آمار فروش خودرو در آمریکا حدود ۲‌میلیون دستگاه کاهش خواهد یافت و بیش از ۷۵۰ هزار فرصت شغلی از میان خواهد رفت. رویترز هم در گزارشی اعلام کرد وضع تعرفه ۲۵ درصدی هزینه تولید خودرو را در آمریکا سالانه ۸۳ میلیارد دلار افزایش خواهد داد.

تعرفه خودرو، تیر خلاص جنگ تجاری

وزارت بازرگانی آمریکا موضوع اعمال تعرفه مضاعف بر واردات خودرو را در دست بررسی دارد و ترامپ هم پیش‌تر تهدید کرده بود تعرفه‌های هنگفتی بر واردات خودرو اعمال خواهد کرد. چنین اقدامی به مثابه گسترش تعرفه‌های ترامپ علیه اتحادیه اروپا خواهد بود و دو طرف را به سوی یک جنگ تمام عیار تجاری سوق خواهد داد. ترامپ از نخستین روزهای ریاست‌جمهوری خود نشان داد که از روند واردات خودرو به آمریکا ناراضی است.

او در ماه مه سال جاری اعلام کرد بررسی همه‌جانبه‌ای در وزارت بازرگانی این کشور آغاز خواهد شد تا تاثیر واردات خودرو بر صنایع خودروسازی آمریکا روشن شود. این بررسی می‌تواند به اعمال تعرفه‌های مضاعف بر واردات خودرو و آشفتگی احتمالی در عرصه اقتصادی منجر شود. ترامپ به طور مشخص خودروسازان آلمانی را به وضع تعرفه ۲۰ درصدی تهدید کرده است و از خودروسازان اروپایی خواسته است خودروهایی که به آمریکا صادر می‌کنند را در خاک این کشور تولید کنند.


این در حالی است که  مرسدس بنز و بی‌ام‌و هم‌اکنون نیز کارخانه‌های تولید خودروی فعال در سطح آمریکا دارند. وضع تعرفه مضاعف بر واردات خودرو به گسترش بی‌سابقه مناقشات تجاری فی‌مابین منجر خواهد شد. آمریکا پیش از این تعرفه‌ای بر واردات فولاد آلومینیوم از اتحادیه اروپا و دیگر نقاط دنیا هم اعمال کرده است، اما باید در نظر داشت در سال ۲۰۱۷ ارزش خودروهای سواری که از اتحادیه اروپا به آمریکا وارد شدند بیش از ۴۳ میلیارد دلار بود؛ درحالی‌که در همین مدت ارزش فولاد و آلومینیومی که از قاره سبز به آمریکا صادر شد تنها اندکی بیش از ۷ میلیارد دلار برآورد می‌شود.

روز بزرگ صنعت خودرو

بناست آخرین جلسه رسیدگی به موضوع تعرفه‌ها روز سه‌شنبه هفته جاری از سوی وزارت بازرگانی آمریکا برگزار شود و نمایندگان خودروسازان داخلی و خارجی در این جلسه دیدگاه‌های خود را اعلام کنند. وزارت بازرگانی موظف است براساس اظهارات این جلسه و بررسی‌های صورت گرفته، ظرف مدت چند هفته رای نهایی خود را صادر کند. به‌نظر می‌رسد ترامپ آماده اعمال تعرفه‌هاست، اما فعالان صنعت خودرو آمریکا روز چهارشنبه هفته گذشته طی نامه‌ای از او خواستند از گسترش مناقشات تجاری و وضع تعرفه مضاعف بر واردات خودرو بپرهیزد.

هفت گروه تجاری فعال در خودروسازی آمریکا که خودروسازانی همچون فورد، جنرال موتورز، تویوتا و نیز فروشندگان و قطعه سازان را نمایندگی می‌کنند، در این نامه اظهار کردند تعرفه واردات خودرو ضربه مهلکی بر اقتصاد آمریکا و مصرف‌کنندگان آمریکایی وارد خواهد کرد. در این نامه آمده است: «افزایش تعرفه واردات خودرو و قطعات آن، به منزله اعمال مالیاتی سنگین بر مصرف‌کنندگانی است که خودروی داخلی یا خارجی را می‌خرند یا تعمیر می‌کنند. این افزایش هزینه لاجرم به کاهش تقاضا و حذف فرصت‌های شغلی خواهد انجامید و دارندگان خودرو را ناچار خواهد کرد تعمیرات ضروری را به تعویق بیندازند.» خودروسازان خارجی نظیر بی‌ام‌و ‌و هیوندایی و خودروسازان آمریکایی همچون جنرال موتورز و فورد نظرات خود را در این خصوص به‌طور رسمی به وزارت بازرگانی ارائه کرده‌اند.


منبع: دنیای اقتصاد


انتهای پیام/
روزنامه های اقتصادی
آخرین اخبار